El test de laboratori, amb ajuda d’un estudi català, estudiarà com la música en directe d'un festival de música pot potenciar la fecundació in vitro
Sí, heu llegit bé el titular. Els grans artistes mundials de l’electrònica estan acostumats a ensenyar la seva música a públics de totes les edats, des dels més adults fins als més joves que ja tenen edat d’anar a aquestes festes. Ara, però, un estudi científic donarà l’oportunitat d’escoltar les actuacions en directe d’artistes d’electrònica a un futur (molt futur) públic potencial: espermatozoides i òvuls humans.
Aquesta és la darrera iniciativa del festival de música electrònica suec Way Out West, que ha anunciat un nou escenari “Fecundació In Vitro” en el qual es gravaran les actuacions en directe dels artistes per posar-les a posteriori en un laboratori científic a un públic format per espermatozoides i òvuls. Aquest experiment científic es basa en un estudi català realitzat per l’institut clínic de fertilitat Institut Marquès, a Barcelona, que assegura que les vibracions musicals augmenten la taxa de fertilitat dels cicles de fecundació in vitro fins a un 5%.
L’escenari FIV, que es situarà a la ciutat d’Estocolm fora del recinte del festival i davant d’una clínica de fertilitat, acollirà les actuacions de grans artistes del panorama electrònic actual, com Fred again.., Peggy Gou o els britànics Chase & Status. Posteriorment, les seves actuacions es reproduiran al laboratori de FIV amb esperances d’augmentar la fertilitat.
Els responsables del festival Way Out West, que se celebrarà del 8 al 10 d’agost a Göteborg, han assegurat que “amb aquesta brillant idea, enganxarem als nostres futurs fans amb bona música, fins i tot abans de que arribin a la vida. Les noves generacions de fans son vitals per mantenir els festivals i els artistes vius i rellevants.” Esperem que aquest públic microscòpic gaudeixi de la música i els puguem veure en uns anys als festivals d’arreu del món.
Comments