top of page
  • Writer's pictureDigital Hits FM

TikTok fa les paus amb Universal i la música tornarà a tots els vídeos

Les cançons de Tiësto, David Guetta o Deadmau5 tornaran a sonar a la plataforma



S’ha acabat la disputa legal entre TikTok i Universal Music Group. Aquest gener, la plataforma xinesa va eliminar el so de tots els vídeos on sonaven cançons d’artistes firmats amb Universal. Ara, cinc mesos després, la disputa sobre llicències ha arribat al seu fi i això vol dir que aviat deixaran d’estar silenciats els vídeos amb cançons d’artistes com Deadmau5, Tiësto o David Guetta, entre molts d’altres.


En total, UMG posseeix la col·lecció més gran del món,amb unes 4 milions de cançons, que aquestes setmanes tornaran a sonar a TikTok. Al gener, Universal va publicar una carta inm es queixava que la plataforma xinesa maltractava als seus artistes, i aquesta va respondre silenciant tots els seus vídeos.


El nou acord al que han arribat les dues companyies inclou més protecció als artistes contra les produccions fetes amb intel·ligència artificial. Segons el document compartit, “les dues empreses treballaran juntes per garantir que el desenvolupament de la IA a la indústria musical protegeixi l’art humà i el retorn econòmic que flueix cap a artistes i compositors.”


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page