top of page
  • Writer's pictureDigital Hits FM

Mor el DJ italià Rino Cerrone als 52 anys

Era una figura a l’escena del techno napolità, italià i mundial



El DJ i productor napolità Rino Cerrone ens ha deixat als 52 anys d’edat, segons han informat els mitjans locals. La seva mort ha suposat un cop dur per la comunitat techno de Nàpols, Itàlia i l’escena global. Tot i no tenir una edat avançada, les causes de la mort no s’han fet públiques.


Va ser als anys 90 quan Rino Cerrone va fer-se un nom a l’escena electrònica, unint-se a la corrent underground de Nàpols, que en aquella època era un indret important pels estils progressiu i techno. Com a productor, Cerrone va publicar música per segells com Drumcode, Primate, AnalyticTrail i també pels dos segells discogràfics que va funar: Rilis i Unrilis. Cerrone, que va ser un dels pioners al món dels after hours, era considerat un dels pilars de l’escola napolitana, i va guanyar-se el respecte i l’estima d’artistes i públic a finals dels anys 90. Junt a altres DJs i productors de la zona, com Marco Carola, Gaetano Parisio o ja més recentment Joseph Capriati, va ajudar a posar Nàpols al mapa del món en l’escena techno.


El seu company i colega Capriati, precisament, l’ha recordat amb un missatge a les xarxes: “Amic meu, em costa creure que hagis marxat. M’ho vas ensenyar tot, em vas donar suport en moments difícils i vam passar dies sencers fent música i parlant de la vida. Avui se’n va una veritable llegenda, però sobretot un gran amic. Et recordaré amb un somriure, com tu hauries volgut. Descansa en pau.” Des de Digital Hits FM, ens sumem als missatges de condol per la figura de Rino Cerrone.


En aquest vídeo pots escoltar una sessió de Rino Cerrone a Dublin l’any 2009:



I aquí pots escoltar la darrera música publicada per Cerrone abans de morir: aquest mes de març, va publicar l’EP ‘Total Impact’ junt a Markantonio al segell AnalyticTrail:



Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page