top of page
  • Writer's pictureDigital Hits FM

L’oci nocturn i els veïns de Barcelona arriben a un acord històric per la convivència

Insonoritzacions, mediació, reubicació de llicències i conscienciació son alguns dels punts clau del pacte signat



Després d’anys de discussions, les principals patronals de l’oci nocturn i el veïnat de Barcelona han firmat un acord històric per trobar solucions que respectin tant el dret del descans com el de la diversió. En concret, la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB) van signar a finals de juliol un pacte amb la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (FECALON), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) i el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província (GEDBP) per tractar els reptes de convivència entre l’oci nocturn i el descans veïnal a la ciutat comtal.


Entre els punts claus de l’acord, hi trobem la necessitat d’augmentar les ajudes per la insonorització i l'aïllament de les vivendes properes a locals d’oci nocturn i que les noves edificacions compleixin les normatives d’aïllament acústic establerts. Una altra proposta consisteix en fer diagnòstics de cada local i un estudi sociològic per comprendre millor les necessitats i costums dels usuaris de cada establiment; aquests estudis aniran a càrrec de la regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament.


Un altre aspecte important del pacte, fruit de les queixes dels empresaris pel tancament de diversos locals els últims anys que agreujava la falta d’oferta, és permetre la reubicació de llicències en casos excepcionals per evitar la desaparició d’activitats.” Els consistoris s’hi hauran d’implicar identificant i proposant possibles noves ubicacions per locals d’oci nocturn. D’altra banda, l’acord també considera essencial la posada en marxa d’un Observatori de l’Oci Nocturn per facilitar la mediació amb les administracions i el veïnat.


Des de la FAVB asseguren que saben que aquest assumpte no serà fàcil de solventar i els problemes no es resoldran d’un dia a l’altre, però estan disposats a assolir el repte amb totes les administracions. Ramón Mas, secretari general del GEDBP, reconeix que el sector ha de treballar en sensibilitzar els clients perquè sàpiguen que, un cop surten d’un local, hi ha un entorn que cal respectar.

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page