top of page
  • Writer's pictureDigital Hits FM

El CEO d’Spotify guanya més en un any que un artista en tota la seva vida

Daniel Ek cobra 345 milions de dòlars, que equivaldrien a 115.000 milions de reproduccions



El CEO i fundador d’Spotify, el suec Daniel Ek, ha guanyat més diners en els darrers 12 mesos que qualsevol artista al llarg de la història de la companyia. Ek, que segons Forbes compta amb un patrimoni net de 4.800 milions de dòlars, segueix acumulant fortuna mentre continuen ben presents les polèmiques per la baixa compensació econòmica als artistes per part d’Spotify.


Segons Hunter Giles, comptable de drets d’autor, els seus beneficis de 345 milions de dòlars, generats sobretot per la venda d’accions, superen els ingressos totals d’artistes com Taylor Swift, Drake o Ed Sheeran. Giles les equipara als guanys generats per 115.000 milions de reproduccions a Spotify, xifra que el convertiria hipotèticament en l’artista més escoltat del món, molt per sobre dels 76.000 milions de reproduccions que acumula Taylor Swift fins al moment. El cofundador de la companyia, Martin Lorentzon, ha obtingut uns beneficis en un any de 166,8M de dòlars, i el copresident, Alex Nörstrom, 26,4M només en accions.


Tot i els beneficis rècord d’Spotify, que van arribar als 3.810 milions d’euros en el segon trimestre d’aquest any, la plataforma segueix rebent crítiques per la política de monetització: un exemple molt clar van ser les crítiques del DJ i productor canadenc Deadmau5, que fins i tot va insultar Ek i va amenaçar amb retirar-ne la seva música. A més, Spotify ha decidit desmonetitzar les cançons amb menys de 1.000 streams, una mesura que ha afectat a milers de músics emergents.


(Font: djmag.es)


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page