top of page
  • Writer's pictureDigital Hits FM

Deadmau5 carrega contra Spotify i amenaça amb retirar-ne la seva música: “maleïts voltors!”

El DJ i productor nord americà ha respost molt durament unes declaracions del CEO de la plataforma, a qui ha qualificat com a “voltors”





Una nova setmana, una nova polèmica al món de les plataformes d’streaming de música. I és que cada cop és més habitual veure artistes que es queixen per la baixa quantitat de diners que reben per les reproduccions de la seva música. Aquest cop, els protagonistes son Spotify i el DJ i productor Deadmau5, i sembla ser que el món de la música s’ha posat de part de l’últim.


Tot va començar fa uns dies amb un tuit del CEO d’Spotify, Daniel Ek, on reflexionava sobre el contingut que hi ha a la seva plataforma: “Avui en dia, amb el cost de crear contingut proper a zero, la gent pot compartir una quantitat increible de contingut , fet que desperta la meva curiositat sobre el concepte de vida útil a curt i llarg termini.” Després, el cap de la plataforma prosseguia amb una reflexió sobre l’estoicisme, però el mal ja estava fet. Deadmau5, com la resta d’artistes que van respondre al tuit, va apuntar contra la primera frase del tuit.


El missatge de Joel Zimmerman, l’home rere l’àlias de Deadmau5, va ser el següent: “Incorrecte. El cost de crear contingut no és zero, han estat 25 anys de la meva vida, i molts dels beneficis se’ls ha quedat la teva companyia, maleït idiota.” Per si no fos poc, en una altra resposta d’un col·lega artista, Deadmau5 va afirmar que “odio Spotify, estic per retirar tota la meva música d’aquests voltors. Fins aquí hem arribat.”


Les queixes del productor i de la resta d’artistes, però, semblen més que justificades, i és que Spotify va declarar una pujada d’un 20% en els seus beneficis en el primer trimestre del 2024, mentre que va apujar els preus de les subscripcions als Estats Units i va rebaixar encara més la quantitat que reben els autors per royalties en cada reproducció. La polèmica, doncs, sembla que està lluny d’haver-se acabat.


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page